Bezelye

Bezelye mikrofilizleri, genç bezelye bitkisinin hafif ve taze tadını yansıtır. Tadı genellikle taze, hafif tatlımsı ve bezelye benzeri bir aroma taşır.

Taze ve hafif tatlarıyla çeşitli yemeklerde kullanıldığında, hem görsel olarak hoş bir sunum sağlar hem de besin değeri kazandırır.Salatalar, sandviçler, smoothieler, garnitürler, çorbalar, soslar, makarnalar, kullanılabilir.

Besin Değeri

Bezelye mikrofilizleri, yüksek miktarda A, B, C, E ve K vitaminleri içerir. Aynı zamanda demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi mineraller açısından da zengindir.

Antioksidanlar

Mikrofilizler, serbest radikallerle savaşan ve hücre hasarını önleyen antioksidanlar bakımından zengindir.

Sindirim

Yüksek lif içeriği sindirim sistemine yardımcı olur ve tokluk hissi sağlar.

Ayrıca

Kalori bakımından düşük olmaları, kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Filizlenme

5 – 10 gün

Hasat Bilgisi

Tohumlar filizlenip 5-10 cm boya ulaştığında, genellikle 7-14 gün arasında, makasla kesilerek hasat edilebilirler.