Biberiye

Çam Kokulu, Tuzlu, Tatlı, Aromatik

Biberiye, gümüşi, iğne benzeri yaprakları olan aromatik bitkidir. Odunsu, açık kahverengiden beyaza dallar oluşturur. Çok kalın, gri-yeşil yaprakları vardır. Bitki başına birden fazla sap çıkarır. Küçük mavi, mor veya pembe çiçekler açar.

Filiz Süresi

12 – 15 Gün

Hasat Süresi

5 – 6 Hafta

Hasat Miktarı

0,5 – 1,5 Kg

Hasat Sayısı

3 – 4

Seyreltme Bilgisi

Fidelenme alanından büyüme alanına taşınırken her bitki kübünde 1 veya 2 fide kalacak şekilde seyretilmelidir. Fazla fideleri parmaklarınız veya cımbız ile yavaşla çekerek çıkartabilirsiniz.

Hasat Bilgisi

Biberiye dallarını teker teker yaprakları arasından tabandan 5 cm bırakacak şekilde kesin. Bu, bitkinin tekrar büyümesini teşvik eder. Hem yapraklar hem de ince dallar kullanılabilir. Kesim sonrasında yapraklar ve dallar ayrılabilir veya birlikte kullanılabilir.