Dereotu Mikro Filiz

Taze ve hafif anason tadına sahiptir ve yemeklere aroma katmak için mükemmel bir bileşendir.

Salatalarda, sandviçlerde, çorbalarda, soslarda ve çeşitli yemeklerde aroma verici olarak kullanılabilir. Taze ve hafif anason tadı sayesinde yemeklere ekstra bir lezzet katmak için idealdir. Ayrıca balık ve deniz ürünleri yemeklerinde, yoğurtlu soslarda ve garnitür olarak da kullanılabilir.

Besin Değeri

Dereotu mikrofilizleri, A, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca folat, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.

Antioksidanlar

Yüksek antioksidan içeriği, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlemeye yardımcı olur.

Sindirim

Sindirim sistemine yardımcı olabilecek bileşenler içerir ve gaz gidermeye yardımcı olabilir.

Ayrıca

İltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini destekler. Dereotu mikrofilizleri, kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir.

Filizlenme

4 – 7 gün

Hasat Bilgisi

Tohumlar filizlenip 5-10 cm boya ulaştığında, genellikle 10-14 gün arasında, makasla kesilerek hasat edilebilirler.