Dev Kırmızı Hardal

Baharatlı,Hafif Acımsı

Salatalarda, sandviçlerde, çorbalarda, garnitür olarak veya çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Keskin ve baharatlı tadı sayesinde yemeklere ekstra bir lezzet ve renk katmak için idealdir. Ayrıca et yemeklerinde ve Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır.

Besin Değeri

Dev kırmızı hardal mikrofilizleri, A, C ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerir.

Antioksidanlar

Yüksek antioksidan içeriği, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlemeye yardımcı olur.

Sindirim

Lif içeriği sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi sağlar.

Ayrıca

İltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca hardal mikrofilizleri, vücudun detoksifikasyon süreçlerini destekleyebilir.

Filizlenme

3 – 5 gün

Hasat Bilgisi

Tohumlar filizlenip 5-10 cm boya ulaştığında, genellikle 7-14 gün arasında, makasla kesilerek hasat edilebilirler.