Maydanoz

Parlak, Keskin, Biberimsi

Çoğunlukla doğranarak kullanılan ve yemeklere renk ve parlaklık katmak için süs olarak kullanılan kokulu bir bitki. Tercihe göre kıvırcık veya düz, dişli yapraklar üreten çeşitleri bulunur. Çok saplı ve demet şeklinde büyür, bu da hasadı kolaylaştırır.

Filiz Süresi

12 – 15 Gün

Hasat Süresi

5 – 6 Hafta

Hasat Miktarı

1 – 2 Kg

Hasat Sayısı

3 – 4

Seyreltme Bilgisi

Fidelenme alanından büyüme alanına taşınırken her bitki kübünde 1-3 fide kalacak şekilde seyretilmelidir. Fazla fideleri parmaklarınız veya cımbız ile yavaşla çekerek çıkartabilirsiniz.

Hasat Bilgisi

En büyük sapları her bir sapın tabanına mümkün olduğunca yakın hasat edin. Kısa, olgunlaşmamış sapları büyümeye bırakın; bitkinin tabanından yeni saplar çıkacaktır.